Mezenterik adenit nedir, belirtileri ve tedavisi nelerdir?

Mezenterik adenit veya mezenterik lenfadenit, genellikle bakteri veya virüsün neden olduğu bir enfeksiyondan kaynaklanan, bağırsakla bağlantılı mezenterik lenf düğümlerinin iltihaplanmasıdır ve buna benzer şiddetli karın ağrısının başlamasına neden olur. akut apandisit.
Genellikle mezenterik adenit şiddetli değildir, barsaklarda herhangi bir tedavi olmaksızın kaybolan bakteriyel veya viral enfeksiyonlar nedeniyle 5 ve 25 yaş altı çocuklarda daha sık görülür.
Mezenterik adenit semptomları günler veya haftalarca sürebilir, ancak adenitin nedenine göre doktor tarafından önerilen tedavi ile kolaylıkla kontrol altına alınabilir.
Alt Başlıklar
Nelerdir? semptomlar?
Mezenterik adenit semptomları, başlıca olmak üzere günler veya haftalarca sürebilir:
- Karnın sağ alt tarafında şiddetli karın ağrısı;
- 38ºC’nin üzerinde ateş;
- Hastalık;
- Kusma ve ishal.
Nadir durumlarda, mezenterik adenit semptomlara neden olmayabilir, sadece abdominal ultrason gibi rutin muayenelerde teşhis edilir. , Örneğin. Bu durumlarda, semptomlara neden olmasa bile, uygun tedaviyi yapabilmek için sorunun nedenini belirlemek gerekir
Olası nedenler
Mezenterik adenitin başlıca nedeni viral enfeksiyondur. veya bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle vücuda giren ve mezenterik ganglionların iltihaplanmasını teşvik eden, ateş ve karın ağrısına neden olan Yersinia enterocolitica.
Ayrıca, mezenterik adenit, lenfoma veya inflamatuar bağırsak hastalığı gibi hastalıklardan da kaynaklanabilir
Bakteriyel adeniti nasıl tanımlayacağınızı ve tedavi edeceğinizi öğrenin
Tedavinin nasıl olduğunu done
Mezenterik adenit tedavisi, yetişkinlerde gastroenterolog veya pratisyen hekim, çocuklarda ise bir çocuk doktoru tarafından yönlendirilmelidir. ae genellikle sorunun nedenine bağlıdır.
Dolayısıyla, mezenterik adenitin nedeni viral bir enfeksiyonsa doktor, vücut virüsü ortadan kaldırana kadar semptomları kontrol altına almak için asetaminofen veya ibuprofen gibi analjezik ve antiinflamatuar ilaçlar önerecektir.
Ancak, soruna neden olan bakteri ise, semptomları kontrol altına almak için diğer ilaçlarla kombine edilebilen antibiyotik kullanmak gerekebilir. Bağırsak enfeksiyonu tedavisi hakkında daha fazla bilgi edinin
Tanı nedir?
Gastroenterolog veya pratisyen hekim tarafından yapılan değerlendirmeye dayalı olarak mezenterik adenit © teşhisi. kişi ve bilgisayarlı tomografi ve ultrason gibi görüntüleme testlerinin sonuçları
Bazı durumlarda doktor, dışkının mikrobiyolojik analizine karşılık gelen bir dışkı kültürü de isteyebilir. adenite neden olan mikroorganizma ve böylece en iyi tedaviyi önerebilmek